Translate

вторник, 26 февруари 2013 г.

Natural balance shake - сравнителни характеристики

След като съм взела решение в продължение на 7 дни да ви представям всеки ден по една здравословна рецепта, в която е използван някой от wellness продуктите на Орифлейм - супа или шейк, то реших да се разровя по руските сайтове за малко любопитни факти относно шейка и намерих сравнителна таблица на шейка от Орифлейм с други подобни продукти.


Натисни върху снимката, за да се увеличи

Сигурно се чудите защо точно в руските сайтове, ами причините са две :) Първо, руските ни колеги са много по-напред от нас с информацията и второ, много по-лесно ми е да си преведа един руски текст от колкото английски. А и да ви кажа, след като бях в Русия се убедих, че руснаците са хора, които се грижат да изглеждат добре, така че може да им се вярва на оценките за даден продукт.

Малко се отнесох, снимката, която публикувах по-горе няма да я коментирам. Всеки може да си направи личните изводи.

Сега само искам да допълня, че не обичам да съм кон с капаци и да казвам, че дадено нещо е хубаво само защото е на Орифлейм, та реших и аз да си направя едно лично проучване и да сравня шейка и супата на Орифлейм с тези на Хербалайф.
Та какво открих :)
Първо, Орифлейм е европейски продукт, а Хербалайф американски. Това едва ли е нещо ново за вас, но от тук следва следващият ми довод защо избирам Орифлейм. Орифлейм използва само продукти без съдържание на ГМО, докато Хербалайф, въпреки че използват едни от най-често генно модифицирани продукти - соя и царевица, не споменават нищо за отсъствието на ГМО. А както знаем, в Америка вече всичко е "заразено" с ГМО, то аз за себе си избирам да не използвам хранителни продукти с американски произход.
Другото което открих, е че в шейка на Хербалайф се съдържат изкуствени овкусители, а продуктите на Орифлейм са с изцяло натурални вкусове. Защо е важно вкусовете да са натурални? Това е доста интересна тема, която няма да дискутираме сега, но ви обещавам да потърся експертно мнение и да се убедите сами от важността на естествените вкусове.
Продължавам със сравненията - шейковете на Орифлейм първоначално са създадени за хора, чакащи белодробни или сърдечни трансплантации или които се възстановяват от подобни операции, с цел да се възстановят по-бързо. 
Шейковете на Орифлейм са с нисък гликемичен индекс (ГИ), а за тези на Хербалайф не успях да открия информация. 1 шейк на Орифлейм не замества едно хранене, докато на Хербалайф - замества. Целта на шейка на Орифлейм е да се намали чувството за глад, да се намали желанието за сладко и консумиране на високо енергийни храни, което на по-следващ етап, като вторичен ефект ще доведе до сваляне на килограми, ако организмът на човек има нужда, а при шейковете на Хербалайф се цели загуба на тегло, като се замести храненето с шейк. Редовната употреба на шейковете на Орифлейм води до стабилизиране на кръвна захар в организма, което е от особено значение при хора в преддиабетен стадий, като профилактика на здравето им.
Една порция от шейкът на Орифлейм съдържа 7.5 г. протеин, което е 15% от средния прием на протеини от жените и само 3% от дневния прием на калории. Това позволява шейкът да е част от здравословното ни хранене, което трябва да бъде разнообразно. В сравнение - една порция шейк на Хербалайф съдържа 18 г. протеин, което си е бая за хора, които не целят да правят релеф, а да водят по-здравословен начин наживот. Излиза, че ако аз изпия един шейк на Хербалайф и после нямам много право да ям, че 5 такива шейка и съм си достигнала максималният калориен прием за деня, защото един шейк на Хербалайф има 220 ккал, а на Орифлейм има само 65 ккал.
Също така, шейкът на Орифлейм съдържа хормонът глюкагон, който има важна роля в контрола на апетита и е известно, че намалява нивото на кръвна захар в организма. Ето защо ви казах, че редовният прием на шейка от Орифлейм е профилактика за хора предразположени към диабет или имат високи нива на глюкоза. 
Шейковете на Орифлейм са с високо съдържание на Омега 3, което е постигнато от яйца на кокошки, които са хранени само с ленено семе, а при Хербалайф не открих данни за Омега  3. Не веднъж съм споменавала какви са ползите от Омега 3 за нашия организъм, а сега само ще ви припомня, че нашият организъм не може да синтезира тези аминокиселини, така че вие решете дали са важна за нас.
Да ви кажа, шейковете могат още да се сравняват, но сега ще премина малко и на супите, че темата стана много дълга и се съмнявам, че ще я прочетете до край освен, ако наистина държите на здравето си и осъзнавате, че то е ценно.
Доматената гурме супа на Хербалайф има 107 калории, а супата "Естествен баланс" с домати & босилек на Орифлейм има 97 ккал. Също така, при Орифлейм белтъците са 10.6 г., а при Хербалайф само 7 г. 1 порция супа на Орифлейм се прави от 28 г. сухо вещество, а при Хербалайф - 32 г. За съжаление на българският сайт на Хербалайф няма повче данни за хранителнто съдържание на супите, а в американския сай този артикул го няма. И двата вида супи се приготвят само за 1 минута, но при Орифлейм имаме гаранция за 100% натурални съставки, без консерванти, без Е-та, без ГМО, без натриев глутамат, без скрити съставки.

За съжаление не мога да ви направя ценово сравнение на продуктите, защото цените са налични само за продуктите на Орифлейм, докато за Хербалайф не са оповестени на официалният им сайт, което за мен говори много...

Искам да бъде ясно, че това сравнение не го правя с цел да изтъкна единят продукт колко по-добър е от другият, а защото искам да изтъкна какви са моите причини да избера Орифлейм и да затвърдя твърдението ми, че ако нещо не е хубаво, то няма да го използвам без значение на коя марка е и дали аз съм представител на марката.
Защо сравних тези 2 марки? Много просто, аз харесвам Орифлейм, обичам Орифлейм, използвам шейковете и супите, обожавам тези продукти, а на българския пазар има сходен продукт и почувствах необходимост да споделя и с вас изборът си на какво точно се дължи, нищо друго :)

Надявам се да ви е харесала статията ми и да е била интересна и полезна за вас!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Абонирайте се за нашият информационен бюлетин от ТУК
--------------------------------------------------------------------------------------------------------