Translate

вторник, 12 март 2013 г.

7 дни, 7 Wellness рецепти - Ден Четвърти

И така приятели,
Дойде и редът на сладкото сред моите Wellness рецепти.
Да си призная, не съм измислила име на сладкиша, може би мога да го кръстя "Побългарен сладкиш на Кралицата" :)

Продуктите, които са ни необходими за него са:
  1. 4 яйца
  2. 1 чаена чаша нискомаслено кисело мляко
  3. 1 чаена чаша овесени трици
  4. 2 порции ягодов шейк Естествен баланс от Орифлейм
  5. 50 гр. маково семе
  6. Лимон и половина
  7. Щипка сода
  8. 150 гр. кленов сироп
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват, към тях се прибавя киселото мляко, овесените трици и содата.
На един лимон се нарязва коричката на ситно, а месестата част се накъсва на дребни парченца, които се прибавят към сместа. Изстисква се сокът на половин лимон, който също се прибавя към сместа. Добавяме маковото семе и шейкът Естествен баланс на Орифлейм. Разбъркваме хубаво и изсипваме във форма за торта, като предварително сме сложили хартия за печене. Сладкишът се слага в предварително загрята фурна, за да се изпече, но когато го сложим да се пече фурната се намаля на 150 градуса и печем около 45- 60 минути. Проверяваме дали се е изпекъл по познатият ни начин - с клечка за зъби. След като сладкиша се изпече го вадим от фурната, поставяме го в подходяща чиния и го сиропираме (още топъл) с 150 гр. кленов сироп.

Забележка: Да не се пече над 150 градуса, защото шейкът Естествен баланс губи вкусовите си качества.

Да ви е вкусно!
Побългарен сладкиш на Кралицата





















--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Абонирайте се за нашият информационен бюлетин от ТУК
--------------------------------------------------------------------------------------------------------