Translate

четвъртък, 1 януари 2015 г.

Оригинална рецепта за торта Гараш

Здравейте скъпи читатели и приятели на ConsultantOri!

Днес искам да Ви честитя Новата година и да ви пожелая тя да бъде за вас по-добра, по-положителна, по-здрава и по-успешна от предходната 2014 г.

И тъй като винаги съм свързвала празниците с подаръци, то за Новата година искам да ви подаря една изключително вкусна и доказала се над 30 години рецепта за торта Гараш :)

Рецептата я имам от моята леля, която е спец в готварството и вярвам, че тортата ще ви хареса. Надявам се моят виртуален подарък да го приемете с усмивка, защото ви го поднасям от все сърце :)

И така, без да губя повече време ще споделя какви са продуктите, които ви трябват, а те не са много.

Продукти:
8 яйца
300 гр. смлени орехи
300 гр. пудра захар
250 гр. краве масло
5 с.л. какао.

Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.

Жълтъците + захарта + маслото + какаото се разбиват до получаване на хомогенна смес. При разбиването на сместа добавяйте постепенно всеки един продукт, а ако е в големи количества както са захарта и маслото - добавяйте на части.

От получената смес отделете в 1 ч.ч. Тази заделена смес ще използвате за глазура.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят в голямата смес, след което се добавят смлените орехи. Сместа се разбърква и се изсипва да се пече във форма за торта. Задължително използвайте хартия за печене, за да не ви залепне.

Пече се 40-45 минути на 200 градуса.

След като се изпече блата се вади и оставя да изстине. Накрая намажете със заделената глазура и поръсете с орехи.



Тортата е много вкусна, но имайте предвид, че нейното приготвяне отнема време. От забъркването до намазването с глазура са някъде около 4 часа :) За да ви е по-лесно препоръчвам да използвате блендер за разбиване на продуктите. Не забравяйте да държите тортата в хладилник за перфектен вкус.

Добър апетит от мен Кристи Лазарова и целият екип на ConsultantOri.com

Ще се радвам да споделите в коментарите дали ви е харесала рецептата, а ако сте я направили - пишете как е на вкус.

Ако тази новина ви харесва, то можете да се абонирате за нашия безплатен бюлетин от ТУК