Translate

сряда, 27 февруари 2013 г.

7 дни, 7 Wellness рецепти - Ден Втори

Здравейте скъпи момичета и момчета, днес съм ви приготвила нещо също толкова здравословно, колкото вчера, но днес то е подходящо за обяд. Може и на вечеря да си го хапнете, но аз бих ви го препоръчала за обяд, а за вечеря по-лека и лесно смилаема храна.

И така, продуктите, които са ви необходими са:
  1. Не много тлъсто патешко месо - 600 - 700 гр.
  2. Една голяма глава лук
  3. 2 с.л зехтин
  4. Сол на вкус
  5. 42 гр. доматена супа Естествен баланс от Орифлейм
  6. 250 гр. сурова гречка (елда)

Начин на приготвяне:
Патешкото месо се нарязва на малки парчета и се слага да се свари в тенджера под налягане (който няма такава тенджера да използва обикновена). След като месото се свари изсипваме водата. По този начин от патешкото остава само месото без сланинката, което вече го прави месото подходящо и за хора, ограничаващи се от мазни храни.
В тиган с незалепващо покритие слагаме 2 с.л. зехтин и чакаме да се нагорещи мазнината, след което добавяме нарязаният на ситно лук. Оставяме да се изпържи/задуши лукът и добавяме месото. Може да сипем и малко, но малко вода, ако тръгне да загаря. В купичка разбиваме 42та гр. супа със студена вода. Водата е около 150-200 мл. Трябва да седи като гъста каша. След като сме рабили добре - изсипваме в тигана и разбъркваме. Намаляваме котлона и оставяме малко да покъкри на бавен огън, но преди това може да сме добавили половин или една чаша вода. 
В случая супата е заместител на сосовете на Маги, така че преценете на око колко вода да се супе, не трябва да става много рядко, защото целим да постигнем сос.
След като сместа покъкри и сосът е сгъстен можем да махнем от котлона. Не забравяме да посолим на вкус.

Гречката ще я използваме за гарнитура. 250 гр. гречка изсипваме в подходящ съд и заливаме със студена вода, след което поставяме на котлона да се свари. Внимавайте да не разварите гречката, тя се вари много бързо. Нужни са и десетина минути. Трябва да е омекнала, но не и да е на каша.

И готово, вашият обяд е готов :) А порциите са за около 4 човека :) Добър апетит

Патешко месо с доматен сос от супа Естествен баланс и гречка

7 дни, 7 Wellness рецепти






--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Абонирайте се за нашият информационен бюлетин от ТУК
--------------------------------------------------------------------------------------------------------