Translate

петък, 24 май 2013 г.

Закуска за здраве с Орифлейм и яйца от пъдпъдък

От доста време не съм споделяла с вас моите Wellness рецепти.
Днес искам да споделя с вас една много засищаща и в същото време полезна рецепта, която можете да я използвате за някое междинно хранене или за закуска.

Името на моята рецепта е "Коктейл за здраве" и продуктите, които се използват за една порция са:

2 бр. сурови яйца от пъдпъдък;
18 гр. шейк Естествен баланс от Орифлейм (с вкус на ягода)
1 пакетче ванилия
1 шепа червени боровинки
150 мл. вода

Начин на приготвяне: Всички съставки се пасират с блендера до получаване на хомогенна смес. Възможно е червените боровинки да не се разбият всички.

Защо този коктейл е полезен? - заради съставките, които имат следните положителни качества:

Яйца от пъдпъдък - полезни при лечение на алергии, астма, анемия, слаба имунна система, намаляват кръвното налягане. Борят се с главоболието и умората. Спомагат за изгарянето на захарта в организма, както и спомагат за нормализирането на стомашната секреция. Желателно е да се консумират сурови, за да се запазят всички витамини и минерали. Важно е да се знае, че яйцата от пъдпъдък нямат салмонела и спокойно можете да ги консумирате сурови.
Повече подробности за тях можете да прочетете ТУК
Шейк естествен баланс от Орифлейм - намалява апетита, потиска чувството на глад, богат на омега 3 и протеини, намалява нивото на кръвна захар в организма, бори се с лошия холестерол и спомага за нормализиране на теглото. Подробности четете ТУК и ТУК
Ванилия - действа успокояващо и стимулира производството на хормоните на щастието, което я прави идеален съюзник в борбата с депресията и лошото настроение, като можем да я използваме, за да не посягаме към сладкото, което е така предпочитано когато не сме в настроение.
Червени боровинки - мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали и забавя стареенето на клетките.
Вода - основна съставна част на клетките в човешкото тяло е вода. Водата е жизнено-важна за нормалното протичане на биохимичните процеси в човешкия организъм. Тя разтваря хранителните вещества и извежда отпадните продукти. Подробности за нея можете да прочете ТУК

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Абонирайте се за нашият информационен бюлетин от ТУК
--------------------------------------------------------------------------------------------------------